Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

Novi pravilnik o prometnim znakovima

Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je preuzela obvezu usklađivanja s propisima EU-a. Zbog toga i novih trendova koji se pojavljuju u prometu na cestama donesen je novi Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama koji je usklađen s Direktivom EU 2015/1535 Europskog parlamenta i Vijeća od 09. rujna 2015.

 

U tom su novom Pravilniku revidirani namjena, vrsta, značenje, oblik, boja, dimenzije i postavljanje prometnih znakova, opreme i signalizacije na cestama. Obuhvaćena je i dodatna prometna signalizacija i oprema koja do sada nije bila propisana, kao i njihova upotreba. Novim se Pravilnikom regulira i signalizacija na cestama koja se odnosi na bicikliste jer je biciklistička infrastruktura prepoznata kao dio cestovne infrastrukture.

 

 Neki od novih znakova koji su dostupni u našoj aplikaciji i na našem webu (kliknite na sliku za detaljan opis)

Navedenim su promjenama i prometni znakovi dobili novo ruho. Njihov poredak i nomenklatura više nisu isti, čemu se u javnom i obrazovnom prostoru pridalo vrlo malo ili čak nimalo pažnje. Radi lakšeg snalaženja i kvalitetnijeg učenja svi su novi prometni znakovi uneseni u našu aplikaciju Autoškola ispiti i na našu mrežnu stranicu, a dizajnirani su u vrhunskoj kvaliteti. Korisnici aplikacije i web stranice zasigurno neće ni na jednom drugom mrežnom mjestu pronaći ovako sistematizirane i kvalitetne znakove. Sigurni smo da smo korisnicima olakšali učenje ili ponavljanje stečenog znanja o znakovima, a da smo im isto tako pružili vrhunski doživljaj njihova pregledavanja.