Upisi u najbolje autoškole

kvalitetna edukacija i vrhunski rezultati prilikom polaganja vozačkog ispita

 

Prva pomoc / Krvarenje

Postupak zaustavljanja krvarenja kompresivnim zavojem

Kompresivni zavoj je jedan od tri načina zaustavljanja krvarenja kod kojeg nastojim ostvariti dugotrajan pritisak na krvarenje preko sterilne gaze i sredstva za učvršćivanje ( zavoja). Kod uočavanja velikog krvarenja prvobitno je potrebno staviti sterilni materijal po cijeloj dužini rane i primjenjivati direktan pritisak ( možemo reći i unesrećenom da sam čvrsto stisne ranu). Zatim na sterilnu gazu stavljamo neki čvrsti predmet (zamotani zavoj ili čvrsto smotani komad tkanine) kako bi osigurali pritisak po cijeloj duljini ozljede. Sterilnu gazu i čvrsti predmet moramo zamotati tj. učvrstiti zavojem te staviti olovku ili komad plastike u čvor i nekoliko puta okrenuti kako bi dodatno stisnuli zavoj. Osobu možemo staviti u autotransfuzijski položaj, vlažiti joj usne, utopliti ju te pratiti životne funkcije.

Odaberi pitanje

Autoškola Rusan Zagreb se nalazi na adresi Radnička cesta 1/A, Zagreb. Moderno opremljena učionica omogućava kvalitetno predavanje, kao i online nastavu, a novi i kvalitetni vozni park će učiniti učenje vožnje u Zagrebu i po poznatoj zagrebačkoj gužvi lakim i ugodnim iskustvom.

Cilj Autoškole Rusan Zagreb je obrazovati kvalitetne i sigurne vozače. Od voditelja autoškole koji ima preko 20 godina iskustva u radu u autoškolama i jednu od najboljih prolaznosit na ispitima, do predavača i instruktora koji su zaposleni zbog iskustva i kvalitete rada.
Osim vozila sa manualnim mjenjačem, Autoškola Rusan Zagreb Vam nudi i vozila sa automatskim mjenjačem koja su danas sve popularnije zbog razvoja tehnologije automatskih mjenjača.

Uputite se u zagrebački promet sigurno uz kvalitetne instruktore Autoškole Rusan Zagreb koji će Vam pomoći da savladate sve vještine potrebne da budete kvalitetan i siguran vozač.

Transparentan cjenik sa detaljno popisanim svim cijenama za polaganje B kategoriju u Zagrebu će Vam pomoći oko odluke da se upišete u najbolju autoškolu u Zagrebu.